Prečo konzumovať kuracie mäso?

Od prípravy polievok po vyprážané a pečené formy je kuracie mäso obľúbeným jedlom na Slovensku, ktoré sa varí na veľa spôsobov v každej domácnosti. Kuracie mäso je jedno z najoceňovanejších potravín medzi ľuďmi všetkých vekových skupín na celom svete. Nielenže tvorí rozhodujúcu súčasť rôznych kulinárskych tradícií,  ale je tiež vysoko výživný a chutný. Ak nepripravujete kuracie mäso s dochucovadlom, tak neobsahuje cukor a ani škrob. Je málo pravdepodobné, že by niekto mal alergiu na kuracie mäso a celkovo hydinu. Pre jeho benefity a cenovej dostupnosti, je dôležité, aby bolo  zaradené do vášho jedálnička.

Aké sú výhody konzumácie kuracieho mäsa?

Kuracie mäso je bohaté na minerály
Nutričné hodnoty v kuracom mäse

Kuracie mäso je jedným z najlepších nevegetariánskych zdrojov bielkovín, pretože je to chudé mäso, čo znamená, že obsahuje viac bielkovín a menej tukov. Je to skvelou alternatívou pre tých, ktorí chcú naberať a budovať svalovú hmotu. Okrem bielkovín je kuracie mäso bohaté na niekoľko minerálov, ako napríklad fosfor a vápnik. To umožňuje udržiavať vaše kosti v kondícii. Obsahuje tiež selén, o ktorom je známe, že znižuje riziko artritídy. Kuracie mäso obsahuje živiny, ktoré sú skvelé na zníženie stresu. Majú upokojujúci účinok na vaše telo, a preto je kuracie mäso vynikajúcou voľbou po náročnom dni. Tiež chutí vynikajúco a to tiež prispieva k jeho vlastnostiam uvoľňovania stresu a šťastia. Horčík, živina prítomná v kuracom mäse, pomáha upokojiť príznaky predmenštruačného syndrómu a pomáha bojovať proti rôznym zmenám nálady, ktoré môže žena počas menštruácie pociťovať. Muži by mali konzumovať potraviny bohaté na zinok, pretože pomáhajú regulovať hladinu testosterónu a zvyšovať produkciu spermií. Kuracie mäso, ktoré je bohaté na vitamín B6, hrá dôležitú úlohu v prevencii srdcového infarktu. Vitamín B6 pomáha znižovať hladinu homocysteínu, jedna z kľúčových zložiek spojených so zvýšeným rizikom srdcového infarktu. Obsahuje vitamín, ktorý pomáha znižovať hladinu cholesterolu, rizikového faktora pre vznik srdcových chorôb. Kuracie mäso je dobrým zdrojom omega-3 mastných kyselín, ktoré majú taktiež priaznivé kardiovaskulárne účinky. Slepačia polievka sa dlho používala ako domáci liek na zmiernenie prechladnutia, chrípky a iných bežných infekcií dýchacích ciest. Horúca para kuracej polievky pomáha odstraňovať upchanie nosa a bolesti hrdla.

Mrazené kuracie mäso

V dnešnej dobe veľa ľudí začalo konzumovať mrazené kuracie mäso. Po vybratí z mrazničky ho rozmrazte v chladničke. Ak to urobíte kdekoľvek inde, spôsobí to nahromadenie baktérií. Ak už kura rozmrazíte, nikdy by ste ho nemali zamrazovať znovu. Rozmrazte si len také množstvo, ktoré spotrebujete okamžite. Ak sa chcete dozvedieť viac, navštívte webovú stránku http://www.kurakralovske.sk.